27 junio 2012

Princesa

27 de febrer de 2012_ 3r ANIVERSARI DE L'INCENDI DEL TEATRE PRINCESA

En aquests moments de temps aturat on sembla que res es mou, Velluters acusa la deixadesa als espais buits d’edificis desapareguts, entre ells el de l’antic Teatre Princesa. Han passat tres anys des de l’incendi que va destruir definitivament el teatre, deixant un gran buit espacial i de vida cultural. Però des de la Plataforma de col·lectius i veïnat “Recuperem el Princesa, Reviscolem el barri” no l’oblidem i insistim en fer veure la diversitat d’oportunitats que ofereix aquest espai. 

Si previsible podia ser l’incendi en un edifici que complia més de 20 anys d’abandonament, què pot ser previsible ara? vint anys més de “solar” o d’aparcament? Quants anys hem de passejar per les voreres de Velluters acompanyats per un paisatge de fragments i de tanques perpètues? Ara, en un temps on l’economia actual esdevé una excusa a la que sembla que es pot recórrer sense més explicació, l’administració segueix sense pronunciar-se. Que no hi ha diners ara per a res? Si és que no ens fan falta grans dissenys, només fa falta que les administracions donen més veu a les persones que viuen la realitat quotidiana del barri i que s’obriguen canals de participació per fer viable una comunicació més directa amb la ciutadania. 

El que ara toca és possibilitar mecanismes de gestió que compten amb els col·lectius i el teixit associatiu de l’entorn, així que el que cal és posar-hi imaginació i voluntat. Les veïnes i els veïns seguim reclamant llocs on poder desenvolupar activitats culturals, socials i comunitàries, i l’espai que ha deixat l’antic teatre esdevé una possibilitat a l’espera de ser útil per als qui habitem el seu entorn. Aquests tres darrers anys s’han realitzat múltiples accions, com ara enquestes, tallers i concursos, és a dir, diferents processos de participació, originals i gratuïts, on s’han manifestat les necessitats i desitjos que podrien reviscolar l’activitat urbana al barri i millorar-ne la qualitat de vida. Llavors, seguirem treballant perquè no s’oblide que aquest espai ha de ser un equipament al servei dels habitants del districte de Ciutat Vella i, en definitiva, per a tota la ciutat. 

Etiquetas:

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.